keskiviikko 9. tammikuuta 2008

Kannanottoja

Lemmikkikaupan tytöt -lukuprosessin jälkeen olen tarkastellut aihepiiriin liittyviä uutisia lehdistöstä hieman erilaisesta näkökulmasta. Yhdessä uutisessa kuluneen viikon sisällä oli kummasteltu, miten pienen rankaisun tekijä sai, kun juttu tapahtui "perhepiirin" sisällä eivätkä hyväksikäytetyt alaikäiset osanneet todistaessaan mainita, miten usein isä tai sittemmin vielä uusi isäpuoli olivat vuosien aikana heitä käyttäneet hyväkseen seksuaalisesti.


Toinen samaa aihepiiriä sivuava sähköposti putkahti laatikkooni. Voi olla, että nämä liittyvät toinen toisiinsa. Laitoin saamastani spostista osan tähän näkyviin. Saattaa käydä niin, että sinunkin spostiisi kannanottoa allekirjoituksen muodossa pyytävä viesti ilmestyy. Tähän keskusteluun en tietenkään tässä pyydä minkäänmoista allekirjoitusta. Lähinnä minua kiinnostaa, miten usean henkilön luo tulee kannanottoviesti tällaisesta yhteiskunnallisesta asiasta, kun meitä Netlibris-ihmisiä on monessa mukana.


"Hyvä Ystäväni! Olen huolissani Suomen nykyisestä oikeuskäytännöstä seksuaalirikosten osalta. Lopullisesti minut sai liikkeelle Hämeenlinnan käräjäoikeuden joulukuussa 2007 antama päätös, jossa isäpuoli tuomittiin kahdeksan vuotta jatkuneesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vain viiden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Haluan käynnistää asiasta laajempaa keskustelua joka johtaisi myös lainsäädäntömme ja ennen kaikkea oikeuskäytäntömme muutokseen niin, että seksuaalirikosten tuomiot vastaisivat edes jotenkin sitä vahinkoa ja tuskaa, jota teot aiheuttavat uhreille ja heidän läheisilleen. Mikäli haluat olla kanssani muuttamassa yhteiskuntaamme tältä osin oikeudenmukaisemmaksi, lue ja allekirjoita tämä vetoomus ja lähetä se sen jälkeen sähköpostina kaikille ystävillesi, tutuillesi, työtovereillesi ja muille joiden sähköpostiosoitteet sinulla on tiedossasi. jne"

1 kommentti:

david santos kirjoitti...

I am to pass to desire a good weekend to you.